UFC ایران، مگه می شه؟ مگه داریم؟!

خیلی سال پیش وقتی رشته های اصطلاحا رینگی در ایران پا می گرفت و رزمی کاران زیادی مشتاق شده بودند در مورد این مسابقات بیشتر بدانند و آرزویشان این شده بود که بتوانند روزی در این رقابتها شرکت کنند، افراد سودجویی هم پیدایشان شد تا با استفاده از این اشتیاق و نیاز ایجاد شده برای خودشان کار و کاسبی راه بیاندازند. سالها بعد نوبت به رقابتهای MMA و مسابقاتی مثل UFC رسید تا تاریخ دوباره تکرار شود. با این تفاوت که حالا تعداد نشریات رزمی و سطح آگاهی رزمی کاران بسیار بیشتر از قبل به نظر می رسید و با وجود وسایل ارتباطی مثل اینترنت و… بعید به نظر می رسید دیگر براحتی قبل فریب دادن و فریب خوردنی اتفاق بیفتد. اما با کمال تاسف ظاهرا همیشه عده ای که بخواهند از ناآگاهی دیگران سوء استفاده کنند و عده ای که آماده فریب خوردن باشند وجود دارند و همدیگر را کامل می کنند!

گسترش ارتباطات نیز ظاهرا نه تنها جلوی این افراد را نگرفته که باعث شده تبعات اقدامات آنها از مرزهای خودمان هم فراتر برود و بعضا با آبروریزی بین المللی همراه شود. از همان سالهای نخست آشنایی رزمی کاران با رقابتهایی مثل UFC، کسانی بودند که ادعای نمایندگی یا آموزش آن را داشتند و با وجود آنکه بارها اعلام شد که UFC درحقیقت یک شرکت تجاری است و هیچ نمایندگی هم در ایران ندارد هرازگاهی سر و کله مدعی تازه ای پیدا می شد. در این بین یکی از این افراد مدعی، از همان سالهای نخست پا را از این ادعاها هم فراتر گذاشته و مسابقاتی را هم تحت عنوان UFC ایران برگزار می کند که حالا تعدادشان به ۱۲ رسیده است؛ به قول خودشان UFC Iran 12! این دوست گرامی و همراهانشان که ظاهرا اصلا متوجه نیستند – جدای از قانونی یا غیرقانونی بودن برگزاری مسابقاتشان – در حال سوء استفاده از یک عنوان و لوگوی ثبت شده بین المللی هستند، تصاویر مسابقاتشان را با افتخار در اینترنت منتشر می کنند و همین باعث شده تا توجه رسانه ها و سایتهای خبری MMA هم به ماجرا جلب شود. بتازگی یکی از همین سایتها با انتشار تصاویر مربوط به آخرین مسابقات UFC ایران(!) با تعجب از مخاطبانش نظرخواهی کرده است که متاسفانه با موجی از تمسخر توسط مخاطبین بین المللی مواجه شده است.عده ای موضوع را شوخی گرفته و یا صرفا به تمسخر کمربند قهرمانی و فرد برگزارکننده این مسابقات که در واقع جای “دانا وایت” ایفای نقش می کند پرداخته اند، عده ای کنایه زده اند که اینها تقصیری ندارند، بندگان خدا گویا هنوز فرق بین MMA و UFC را نمی دانند و فکر کرده اند UFC نام ورزش است و یا “دانا وایت” را به طرح شکایت از این افراد تشویق کرده اند. عده ای نیز متاسفانه به بهانه این موضوع به مسائلی خارج از حیطه ورزش پرداخته و متلک هایی بارمان کرده اند که  شنیدنش خوشایند هیچ ایرانی نیست. اگر از تبعات غیر ورزشی این ماجرا – که البته به جای خودش بسیار مهم است – صرف نظر کنیم، متاسفانه از نظر ورزشی هم این اقدام و اقدامات مشابه فقط  به بی آبرو شدن جامعه رزمی منجر شده و کار را برای رزمی کاران ایرانی جهت حضور جدی در عرصه های بین المللی مشکل تر کرده است.

ufciran_fake

این بار اول هم نیست، این فرد که سالهاست مسابقاتی با همین نام برگزار می کند و متاسفانه همانطور که اشاره شد این عمل غیرقانونی و غیر اخلاقی اش را در اینترنت هم جار می زند، قبلا نیز مورد توجه منفی رسانه های بین المللی حوزه رقابتهای MMA قرار گرفته است. چند سال پیش هم پوستر یکی از مسابقات ایشان که طبق معمول با عنوان UFC همراه بود مورد توجه نویسنده یکی دیگر از سایتهای خبری MMA قرار گرفته بود، وی به بهانه این پوستر به موضوع گسترش MMA در خاورمیانه و آسیا پرداخته بود و متاسفانه از بین همه کشورهایی مثل افغانستان، پاکستان، هند، کشورهای عربی خلیج فارس و کشورهای جنوب شرق آسیا که در آن مقاله به آنها اشاره شده بود فقط این ایران بود که ربطش به MMA صرفا سوء استفاده از عنوان یک سازمان معتبر بود. همه ما می دانیم که رقابتهای حرفه ای رزمی ازجمله MMA طرفداران زیادی در ایران دارد و درصورت مهیا بودن شرایط، ایران می تواند به یکی از قطبهای اصلی این رقابتها در دنیا بدل شود، حال اینکه با اقدامات نسنجیده ای مثل این، آنچه از MMA ایران در دنیا شناخته می شود مساوی است با تقلب و سوء استفاده از عنوان سازمانهای مشهور. این یعنی آنکه حتی در آینده هم اگر شرایط مساعدی برای حضور و ارتباط رسمی با تشکیلاتی مثل UFC فراهم شود، احتمالا با وجود این سابقه ناخوشایند هیچ تمایلی از طرف آنها برای حضور در ایران وجود نخواهد داشت.

حال باید پرسید مسئول این اتفاقات ناگوار و تبعات ورزشی و غیر ورزشی آن کیست؟ در درجه اول البته خود این افراد هستند که باید مسئولیت پذیر باشند و بخاطر منافع شخصی با آبروی کشور و مردمشان بازی نکنند و بدانند کاری که شاید از نظر خودشان کم اهمیت است، ممکن است چه تبعاتی برای کشورشان داشته باشد. اما اگر فردی خوشبینانه اش از روی کم اطلاعی و بدبینانه اش از روی بی مسئولیتی چنین نکرد؛ آیا مسئولین مربوطه هیچ وظیفه ای ندارند و فقط باید نظاره گر باشند؟ فرد و افراد برگزار کننده این مسابقات کارشان را مخفیانه انجام نمی دهند بلکه کاملا علنی و نه بتازگی که برای بیش از یک دهه است که به آن مبادرت می ورزند. کاملا هم شناخته شده هستند. کدام فدراسیون مجوز فعالیت آنها را صادر کرده است و آیا حالا حاضر است تبعاتش را هم بپذیرد؟ و اگر این مسابقات تابحال برای این مدت طولانی غیرقانونی برگزار می شده است که دیگر حرفی باقی نمی ماند، جز اینکه بگوییم آقایان کلاهشان را بالاتر بگذارند!

 –

مازیار عبداللهی نیا / ماهنامه “رزم آور”/ شهریور ۹۴

یک دیدگاه بر “UFC ایران، مگه می شه؟ مگه داریم؟!
  1. Hamidreza گفت:

    با عرض سلام وخسته نباشید من به گوفته های شما دقت کردم ومتوجه شدم حقیقت را میگویید و کنج کاو شدم سعالی از شما بپرسم من یکی از خاستار این مسابقات و ترفتار پر شوغ این ورزش هستم اما شما میگویید ایران این مسابقات را قیر قانونی بر گوزار میکوند حال من از شما میخام بپرسم اگر من بخاهم در این مسابقات شرکت کنم
    باید به کو جا بروم ممنون میشم پاسخ بدهید من حمیدرضا هستم ۱۸ سال سن دارم و مجرد هستم

    • مازیار عبداللهی نیا گفت:

      سلام، دوست عزیز پادکست ها رو دنبال کنید. به امید خدا در قسمت بعدی به طور کامل در این باره صحبت می کنیم.

      • نوید گفت:

        این پادکست که میگین یعنی چی لطفا بگید چند ما باید برم باشگاه تا بتوانم در مسابقات شرکت کنم و کجا برگزار میشن

  2. سلام
    من یه سعال دارم اگه این مسابقات داخل ایران غیر قانونی هست پس مسابقات mma ایران کجا برگزار میشه
    پس امیرعلی اکبری چجوری تو مسابقات شرکت کرد

    • مازیار عبداللهی نیا گفت:

      سلام، اسمی ممنوعه اما خب عملا سختگیری خاصی نمی شه. آقای علی اکبری هم در مسابقات خارج از کشور شرکت کردن نه مسابقات داخلی.

      • امین گفت:

        سلام و خسته نباشین یعنی ما برای شرکت در مسابقات ufc فقط باید بریم خارج از کشور تو ایران جای نداریم چرا مسولین به فکر ورزش کاران این رشته نیستن

  3. محمود مظاهری گفت:

    سلام و عرض ادبو احترام و خسته نباشید من خیلی علاقه شدید دارم به مسابقات یو اف سی دارم و قرار بعد خدمت سربازی از ایران برم و از یه کشور کوچیک شروع کنم برای مسابقه و ورزش منم کیک بوکسینگ و کونگ فو هست ایران جایی داره چون اینجا هم زبانانم هستن و هم کشور خودمه و کجا از اینجا بهتر اگه امکانش هست راهنمایی کنید ممنون میشم محمود مظاهری از تهران

    • مازیار عبداللهی نیا گفت:

      سلام، در ایران هم اگرچه مسیر هموار نیست اما بله می شه تا حدی بالایی تا قبل از ورود به مسابقات آموزش ببینید و خودتون رو آماده کنید. صفحه مربوط به پادکست رو دنبال کنید، به امید خدا به زودی در سری جدید پادکست ها مفصل درباره این موضوع و مسیری که علاقمندان باید طی کنن صحبت می کنیم.

      • امیر گفت:

        سلام خسته نباشید سوالی داشتم اینکه ایرانی هارو در سازمان یو اف سی راه میدن یا خیر چون اکثر ایرانی های داخل یو اف سی دو رگ هستن مثل مادرشون آمریکایی بوده و پدرشون ایرانی یا اصلان ربطی نداره و میشه وارد سازمان شد

        • مازیار عبداللهی نیا گفت:

          سلام، یه کمی سخت شدن قوانین ویزا و… باعث شده کار با فایترهای ایرانی در شرایط مشابه با دیگر فایترها اولویت سازمان نباشه. ولی نه به این معنی که شدنی نیست. معمولا اگر فایتری گزینه خوبی برای یو اف سی باشه ولی به علت مشکلات ویزا بردنش به امریکا سخت باشه، باهاش قرارداد می بندن و در مبارزات یو اف سی که خارج از آمریکا برگزار می شه ازش استفاده می کنن.
          درکل برای یک ایرانی رفتن به یو اف سی غیر ممکن نیست، ولی نسبت به شرایط عادی شما باید خیلی برای سازمان جذاب باشی که به دردسرهاش بی ارزه.

  4. جواد گفت:

    سلام میخواستم بدونم که سازمانufcدرگرجستان هم شعبه ای برای ورود داره و من شنیدم که برای ورود بهufcباید هزینه های سنگینی رو بپردازی ایا این راسته اگه راسته هزینش چقدره؟

    • مازیار عبداللهی نیا گفت:

      خیر، نه شعبه ای داره و نه ورود به یو اف سی با پرداخت هزینه صورت می گیره. شما برای اینکه بتونی وارد سازمانهای بزرگ مثل یو اف سی بشی نیاز به رزومه و سابقه مبارزه قابل قبول داری، حالا برخی از فایترهای ایرانی برای اینکه بتونن رزومه خودشون رو پربار تر کنن تو مسابقات مختلف در سازمانهای کوچک تر که اکثرا در کشورهای دور و اطراف مثل گرجستان، ارمنستان و آذربایجان هست شرکت می کنن. این هیچ ربطی به یو اف سی نداره.

  5. ورزش مشابه یو اف سی میتونه کینگ بوکسینگ باشه؟

    • مازیار عبداللهی نیا گفت:

      منظورتون از ورزش مشابه چیه؟ مهارت های استرایکینگ که در کیک بوکسینگ هست بخشی از مهارت های مورد نیاز ام ام ای محسوب می شه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.