پیش به سوی پیروزی

پس می خواهید قهرمان جهان شوید؟ آنهم یک قهرمان حرفه ای؟ خُب به سلامتی، به امید خدا خواستیم عکستان را چاپ کنیم با چه عنوانی معرفی تان کنیم؟ قهرمان مسابقات جایزه بزرگ K-1 ؟ خُب حالا برنامه تان چیست؟ از کجا می خواهید شروع کنید؟ باید حتما در سبک خاصی تمرین کرده و درجه خاصی داشته باشید؟ اصلا برای موفقیت در این راه به چه فاکتورهایی نیاز دارید؟ در کشورهایی که سالهاست رشته های رزمی به شکل حرفه ای تمرین و مسابقات حرفه ای در آنها برگزار می شود، شاید کار کمی ساده تر باشد. شما خودتان را در مسابقات آماتور نشان می دهید، مقامی کسب می کنید و بعد پروموترها و برگزار کنندگان مسابقات حرفه ای اگر تشخیص بدهند که شما به درد مسابقات حرفه ای می خورید،ترتیب باقی کارها را می دهند؛ برنامه تمرینی،رمربی بدن ساز و…

اما در کشور ما در حال حاضر، عموما چنین روندی در کار نیست. مضافا که عده ای سود جو با رواج باورهای غلط عملا کار را برای بسیاری از رزمی کاران مشکل تر می کنند. چاره ای نیست، باید یک تکانی به خودتان بدهید و یک تنه وارد میدان شوید، البته ما هم تنهایتان نمی گذاریم. فقط بی معرفت نباشید و یادتان باشد فردا که قهرمان جهان شدید، برای قرار یک مصاحبه مجبور نباشیم شانصد بار بهتان تلفن بزنیم!

 توانایی های شما برتر از سبک شماست

حتما شما هم شنیده اید که بعضی می گویند: «اگر می خواهید در مسابقات حرفه ای شرکت کنید، باید حتما در فلان سبک تمرین کرده باشید» و یا «اگر می خواهید در مسابقات حرفه ای شرکت کنید باید فلان درجه را در رشته تان داشته باشید» و امثالهم. خیالتان راحت، تمامش مزخرف است! برای یک برگزار کننده مسابقات حرفه ای ابدا رشته و سبک شما ویا درجه تان اهمیتی ندارد! آن چیزی که مهم است توانایی های شما در مبارزه است. آنقدر که ممکن است تماشای فیلم مسابقات شما در تصمیم گیری آنان تاثیر گذار باشد، مدارک ریز و درشت شما کاری از پیش نخواهند برد. بنابراین اگر سالهاست در یک رشته رزمی سنتی فعالیت می کنید و حالا قصد دارید وارد رقابت های حرفه ای شوید، فکر نکنید چون رشته یا سبک شما فلان سبک و رشته نیست، پس دیگر شانسی ندارید و یا باید همه چیز را از صفر شروع کنید. چیزی که شما نیاز دارید این است که از قوانین و مقررات مسابقات مورد نظرتان کسب اطلاع کنید و خودتان را با آن وقف دهید. به جای آنکه خودتان را مشغول اسامی سبک ها و مدارک بی ارزش دهان پرکن کنید، سعی کنید توانایی ها و مهارت هایتان را افزایش دهید. اگر رشته رزمی شما از لحاظ فرم مبارزه، تکنیک ها و قوانین داوری خیلی با قوانین مسابقات مد نظر شما تفاوت دارد، طبیعتا باید مدتی تمرین کنید تا خودتان را با شرایط جدید وقف دهید، اما قطعا تجربیات و سابقه قبلی رزمی شما بسیار به کارتان خواهد آمد. با این حال اگر هنوز در اول کار هستید و تازه به دنبال انتخاب یک رشته رزمی هستید و البته هدفتان را هم دقیقا مشخص کرده و فقط به دنبال قهرمانی و شرکت در مسابقات حرفه ای هستید،عاقلانه تر است از اول سبک و رشته ای را انتخاب کنید که در آینده کمتر نیاز به تغییر نوع تمرینات و وقف دادن خودتان با قوانین مسابقات باشید.

رشته رزمی مناسب را انتخاب کنید

حالا این سبکی که به کار شما بیاید کدام سبک است؟ خب جواب این سئوال چندان دشوار نیست. مثلا اگر شما قصد دارید در مسابقات کیک بوکسیگ شرکت کنید، طبیعتا باید بروید سراغ کیک بوکسینگ و یا حداقل رشته هایی که مبارزاتشان به صورت برخورد کامل انجام می شود نه جودو ! و البته اگر می خواهید خودتان را در قالب یک قهرمان MMA ببینید، جودو به عنوان یک رشته مکمل می تواند انتخاب خوبی باشد. نکته قابل توجه این است که گول اسم های پر زرق و برق و پسوند و پیشوند های مختلف را نخورید.خیلی ها برای جذب هنرجویان بیشتر، کلمات دهان پرکنی را به اسم یک رشته اضافه می کنند و یا با سرهم کردن نام چند رشته رزمی معروف سعی می کنند تا علاقه مندان همه ی رشته های فوق را جذب کنند. به عبارتی این قضیه در اکثر موارد تنها یک شگرد تبلیغاتی است.همان کیک بوکسینگ را مثال می زنم که هم اکنون ده ها سازمان با اضافه کردن پسوند و پیشوندی به کیک بوکسینگ مثلا برای خودشان سبک جدیدی ابداع کرده اند. مگر در دنیا چند نوع کیک بوکسینگ وجود دارد؟ کمی جسورانه است اما می توان ادعا کرد که کیک بوکسینگ بیش از آن که یک رشته مستقل رزمی باشد، مجموعه ای از قوانین خاص مبارزه است، قوانینی که برگزاری یک مبارزه طبق آن،یک مبارزه در استایل کیک بوکسینگ را شکل میدهد. این قوانین هم مشخص و تعریف شده هستند. سازمانهای بزرگ و شناخته شده کیک بوکسینگ و برگزار کنندگان مسابقات این قوانین را تعریف کرده و می کنند. حالا اگر کسی ادعای مثلا آموزش«فوق کیک بوکسینگ» را می کند، موضوع از دو حال خارج نیست؛ یا قضیه فقط بازی با کلمات و یک شگرد تبلیغاتی است و یا رشته ی دست ساز وی با قوانین ابداعی اش دیگر اصلا کیک بوکسینگ نیست! سعی کنید یک مربی خوب پیدا کنید که با قوانین آشناست و کیک بوکسینگ و یا رشته مد نظر شما را اصولی و همانطور که واقعا هست آموزش می دهد، اسم های قلمبه سلمبه در این میان کمکی به شما نمی کنند!

تمرین در باشگاه کافی نیست

شما که توقع ندارید با دو ساعت تمرین در هر جلسه سه روز در هفته به یک قهرمان حرفه ای بدون رقیب تبدیل شوید؟! تمرینات باشگاه ها معمولا خیلی عمومی است، اما شما نیاز دارید تا ساعاتی را به طور اختصاصی برای تمرین به روی نقاط ضعف خاص خودتان درنظر بگیرید. طبیعتا اگر شما به حرفه ای شدن فکر می کنید، باید حرفه ای هم تمرین کنید. بخش اعظمی از این تمرینات حرفه ای را، تمرینات اختصاصی شما که خارج از ساعات باشگاه برای خودتان ترتیب می دهید تشکیل می دهد. اولا یادتان باشد حرفه ای تمرین کردن لزوما به معنی زیاد تمرین کردن نیست، بلکه اصولی تمرین کردن است. گاهی اوقات اتفاقا استراحت و وقفه بین روزهای تمرین نیز می تواند بخشی از تمریناتتان را شامل شود. برنامه ریزی برای تمرینات خارج از باشگاه البته کار ساده ای نیست. اگر آدم خوش شانسی باشید و به تور یک مربی خوب خورده باشید، او می تواند برای این کار شما را راهنمایی کند. اما از آنجا که فرض ما در این مقاله این است که شما از این شانس ها ندارید(!) پس باید راه دومی را هم درنظر داشته باشید؛اطلاعاتتان را افزایش دهید، تا هرآنجا که می توانید!

اطلاعاتتان را افزایش دهید

شما که هنوز هیچی نشده مربی بدنساز و مشاور تغذیه و روانکاو اختصاصی ندارید؟! پس باید خودتان دست به کار شوید. البته اگر توان مالی تان اجازه می دهد بد نیست که برای بدنسازی از یک مربی بدنساز کمک بگیرید و برای برنامه غدایی با یک متخصص تغذیه در ارتباط باشید، اما حتی در این صورت هم، اینکه خودتان تا حد ممکن از این قضایا سر دربیاورید و بتوانید احتیاجات معمولتان را رفع کنید بد نیست. خوشبختانه این روزها این کار با وجود نشریات و کتاب های تخصصی چندان نشدنی نیست و تنها کمی همت می خواهد. همانطور که برای تمرینات جسمی تان وقت می گذارید، وقتی را هم برای مطالعه درنظر بگیرید، مطمعنا پشیمان نمی شوید. می توانید برنامه های تمرینی و تغذیه ای متفاوت،تکنیک ها و شگردهای مختلف و… را امتحان کنید تا ببینید کدام یک برای شما مناسب تر است و بهتر جواب می دهد. مطمعن باشید هیچ کس بهتر از خودتان نمی تواند به شما کمک کند. تازه مگر قرار نیست شما در آینده ای نه چندان دور به یک قهرمان جهانی تبدیل شوید که عکستان را چپ و راست همه جا چاپ می کنند؟! خُب جناب قهرمان، زشت است که شما حداقل چهار کلمه در مورد اصول تمرینات ورزشی،بدنسازی و تغذیه ندانید،آنوقت مردم چه می گویند؟!

 —

مازیار عبداللهی نیا / ماهنامه رزم آور / آذر ۸۷

یک دیدگاه بر “پیش به سوی پیروزی
  1. سلام، من خیلی از مقالات شما را پسندیدم و تعدای از آنها را البته با ذکر منبع در وبلاگم گذاشتم. امیدوارم در آینده شاهد مقالات مفید دیگری از شما باشیم. شما واقعیت های ورزش های رزمی کشورمان را بیان کردید، من از شما بی نهایت ممنونم.

    • مازیار عبداللهی نیا گفت:

      ممنون از لطفتان، موفق باشید.

      • دارا گفت:

        سلام کارتون عالی بود.ی سوال داشتم من که تمام تلاشم یو اف سی چطور میتونم وارد یو اف سی بشم شما لطف کنید راهنمایی کنید

        • مازیار عبداللهی نیا گفت:

          سلام، جدای از آمادگی فنی، مهمترین چیز برای افزایش شانس مبارزان جهت ورود به چنین مسابقاتی اینه که دیده بشید. داشتن عناوین معتبر قهرمانی در مسابقات آماتور یا داشتن یک کارنامه قابل قبول و قابل ارائه در زمینه مبارزات حرفه ای برای ورود به تشکیلاتی مثل UFC بسیار اهمیت داره. این سابقه کمک می کنه به چشم پروموترها و تیمهایی که دنبال فایتر می گردن بیاید. شرکت در رقابتهایی که در کشورهای حوزه خلیج فارس و جنوب شرق آسیا برگزار می شه می تونه به شما در جور کردن این کارنامه کمک کنه.
          اگر هم امکان اقامت بلند مدت در خارج از کشور رو دارید، بهترین کار رفتن به یکی از باشگاهها یا کمپ های حرفه ای است، در اونجا اموزش می بینید، تمرین می کنید، و اگر از دید اونها استعداد و توانایی شرکت در رقابتهای حرفه ای رو داشته باشید خودشون راه رو براتون هموار خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.